Spørgsmål? Skriv til os her.

Fuglefletteanvisning

Teknikken til flet af fugle kender du fra flet af julehjerter - og alligevel ikke helt. Ved fugleflet lægger du det ene emne indeni det andet, således at det inderste papir flettes ud igennem det yderste. Der er dog visse undtagelser. Storkene og påfuglen flettes på traditionel julehjerte-vis.

Se denne video, hvis du er i tvivl om fremgangsmåden med eksempelvis flamingoen: 

 

Fletteanvisning

Der er flere måder at flette på, hér et eksempel:

  1. Både A og B vendes med den farvede side udad.

  2. A lægges inden i B således at flettelinjerne ligger modsat hinanden.

  3. Fletningen begyndes indefra.

  4. De inderste strimler (længst fra fuglens kanter) flettes først. Fra A (den inderste) tages den inderste strimmel og flettes med B’s inderste strimmel.

  5. Du arbejder udad mod fuglens kanter.

  6. Du arbejder længere udad mod fuglens kanter.

  7. Nu er du tæt på målet. De sidste fletninger er de sværeste, da der ikke er megen plads at boltre sig på. Se på “grundtegningen” hvorledes mønstret fordeler sig i flettet.
    Fletningen er ens på begge sider. Vend fuglen mens du fletter, så du ikke kommer til at springe noget over. Det kan lyde indviklet, men det er kun første gang.

  8. Tillykke. Fuglen er flettet! De løse dele klippes ud og pålimes. Hanken monteres. Fuglene skal kunne åbnes, så vær forsigtig med limen.

Værket beundres, og må gerne fremvises.

 

Hvad gik der galt?

Overdreven indtagelse af glögg eller andre rusmidler umiddelbart før udøvelse af fugleklip kan få fatale følger.

Hvis der ikke er plads til at flette den sidste strimmel, er flettelinjerne ikke klippet tilstrækkeligt langt op. Enten flettes fuglen op igen, flettelinjerne klippes helt i bund, og du starter forfra – eller også skæres flettelinjerne forsigtigt en anelse længere med en skarp hobbykniv.

Hvis fletningen er færdig, og fuglen ser lidt for besynderlig ud, har du højest sandsynligt byttet om på model A og B. Løs fletningen forsigtigt op og begynd forfra med A inderst og B yderst.